Еднодневна екскурзия през януари за кулинарния фестивал Пеглана кобасица в Пирот, транспорт и екскурзовод от Еко Тур
Период: 28.01.2017 - 28.01.2017
Кулинарен фестивал Пеглана колбасица
Описание:
Заповядайте на четвъртия международен кулинарен фестивал в Пирот "Пеглана кобасица"!
Пътувайте с Еко Тур!
Офертата включва:
- Срещу един ваучер на човек получавате:
- Транспорт с туристически автобус
- Екскурзоводско обслужване по маршрута
Доплащания:
- Медицинска застраховка- 2лв. /заплаща се в офиса на агенцията/
- Входните такси на посещаваните обекти – 400 динара (цената е ориентировъчна)
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- Дата на екскурзията: 28.01.2017 г.
- Ваучерът е валиден до 27.01.2017 г. за купуване
- След закупуване на ваучера е необходимо до 3 работни дни да сключите договор в офиса на Еко Тур Къмпани или по е-мейл: office@eko-tour.com
- За повече информация тел. 0882 414 070
- В случай не неосъществяване на екскурзията сумите ще бъдат възстановени
- Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
- От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от този сайт
- Всички общи условия на Травел Дийлс ООД
ПРОГРАМА
Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл.‘‘Ал. Невски“по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса “Peglana kobasica“. Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо . Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланата кобасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пеглана колбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно с бутилка от където идва и името “Peglana kobasica”, а именно гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят “Peglana kobasica”, домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия.
В 17:00 ч. отпътуване за София.
****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане .
За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.
****
Туроператор “Еко Тур Къмпани”ООД е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗПК "ЛЕВ ИНС" АД със застрахователна полица № 21029200/ 13061510000065 / 19.03.2016г. Лиценз за туроператор № РК-01-7054\26.02.2013г.Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
* * *
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
Подобни оферти
- Спа & релакс (296)
- Градове (299)
- Забележителности (198)
- Ранни записвания (78)
-
Великден в Етно село Срна с 2 нощ., закуска, обяд, вечеря, напитки, транспорт
Източна Сърбия, Пирот
351.00 лв. -
Великден в Ниш: 2 нощ., закуски, специална вечеря, транспорт
Източна Сърбия, Ниш
255.90 лв.
Описание:
Заповядайте на четвъртия международен кулинарен фестивал в Пирот "Пеглана кобасица"!
Пътувайте с Еко Тур!
Офертата включва:
- • Срещу един ваучер на човек получавате:
- • Транспорт с туристически автобус
- • Екскурзоводско обслужване по маршрута
Доплащания:
- • Медицинска застраховка- 2лв. /заплаща се в офиса на агенцията/
- • Входните такси на посещаваните обекти – 400 динара (цената е ориентировъчна)
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- • Дата на екскурзията: 28.01.2017 г.
- • Ваучерът е валиден до 27.01.2017 г. за купуване
- • След закупуване на ваучера е необходимо до 3 работни дни да сключите договор в офиса на Еко Тур Къмпани или по е-мейл: office@eko-tour.com
- • За повече информация тел. 0882 414 070
- • В случай не неосъществяване на екскурзията сумите ще бъдат възстановени
- • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
- • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от този сайт
- • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД
ПРОГРАМА
Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл.‘‘Ал. Невски“по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса “Peglana kobasica“. Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо . Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланата кобасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пеглана колбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно с бутилка от където идва и името “Peglana kobasica”, а именно гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят “Peglana kobasica”, домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия.
В 17:00 ч. отпътуване за София.
****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане .
За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.
****
Туроператор “Еко Тур Къмпани”ООД е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗПК "ЛЕВ ИНС" АД със застрахователна полица № 21029200/ 13061510000065 / 19.03.2016г. Лиценз за туроператор № РК-01-7054\26.02.2013г.Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
* * *
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
За Еко Тур Къмпани:
- Еко Тур Къмпани
- гр. София, ул. Хан Аспарух 48
- от 10:00 - 18:00ч (Понеделник - Петък)
-
- 82 ОЦЕНКИ
- 0 активни оферти
- 1708 продадени ваучери
Подобни оферти
- Спа & релакс 296
- Градове 299
- Забележителности 198
- Ранни записвания 78
-
Великден в Етно село Срна с 2 нощ., закуска, обяд, вечеря, напитки, транспорт
Източна Сърбия, Пирот
351.00 лв. -
Великден в Ниш: 2 нощ., закуски, специална вечеря, транспорт
Източна Сърбия, Ниш
255.90 лв.