Активни оферти на Еко Тур Къмпани (1/)

Пеглана кобасица - фестивал за кулинарни ценители в Пирот, Сърбия! Еднодневна екскурзия за любителите на месото, Еко Тур

УСЛОВИЯ

Описание:

Научете повече на място за типично сръбската наденица - пеглана кобасица и за интересните поверия, свързани с нея!Посетете зимния традиционен фестивал на колбасите - "Peglana kobasica" в Пирот с Еко Тур!


Офертата включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус.
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Доплащания:

 • Медицинска застраховка - 2лв. /заплаща се в офиса на агенцията/.
 • Входните такси на посещаваните обекти – 400 динара /заплаща се в офиса на агенцията/.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.
 • Дата на екскурзията: 31.01.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 28.01.2016 г. за сключване на договор с агенцията.
 • След закупуване на ваучера е необходимо да се сключи договор в офиса на Еко Тур Къмпани или по е-мейл: office@eko-tour.com след изпращане на номерата на ваучера.
 • В случай не неосъществяване на екскурзията сумите ще бъдат възстановени.
 • За повече информация тел. 0882 414 070.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.

Програма 

Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл. "Ал. Невски" по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате  една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса "Peglana kobasica". Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо. Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланата кобасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пеглана колбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно  с бутилка от където идва и името "Peglana kobasica", а именно  гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят "Peglana kobasica", домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия. В 17:00 ч. отпътуване за София.

Необходими документи

 • Лична карта или валиден задграничен паспорт.

 • Ако детето пътува с единия или без родители е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната+ документ за самоличност на детето (задграничен паспорт или лична карта от 14-год. възраст) + 2 копия от акта за раждане.

  Туристическата агенция си запазва правото на промени по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

****

Туроператор “Еко Тур Къмпани”ООД е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗПК "ЛЕВ ИНС" АД със застрахователна полица № 21029200/ 13061510000065 /  19.03.2016г. Лиценз за туроператор № РК-01-7054\26.02.2013г.Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

* * *

Важно!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! Ако имате въпроси или препоръки, моля свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на info@deals.bg.

Топ цена 17.00 лв.

За Еко Тур Къмпани:

Подобни оферти