Предколедна екскурзия до Будапеща! 2 нощувки, закуски, хотел 4*, транспорт и възможност за посещение на Виена и Вишеград

избери вариант
УСЛОВИЯ

Описание:

Наричат Будапеща „Дунавска перла „ и “град на светлината” и като добавим към това блестящите елхи и пищната коледна украса, ухаещите сладкиши и греяното вино, ритмите от унгарския чардаш и „Синият Дунав" ще получим приказна атмосфера, в която Ви каним да се потопите!

 


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек предплащате 50 лв. за:
 • Транспорт с лицензиран автобус.
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Будапеща.
 • Водач по време на пътуването.
 • Отстаналата сума спрямо избрания ваучер се доплаща в офиса на агенцията.

Доплащания:

 • Екскурзия до Виена – 25 евро при минимум 25 туриста /задължително/
 • Еднодневна екскурзия: Вишеград, Естергом и Сентендре – 20 евро при мин. 25 туристи (не включва входните билети – около 9 евро / 1800 форинта: Музея на миниатюрите – 2 евро
 • Музеят на марципана – 2 евро; Цитадела – 5, 50 евро.
 • Вечеря в типичен ресторант – чарда – 26 eврo.
 • По желание разходка с корабче по р. Дунав – 15 eвро.
 • Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод - 10 евро .
 • Музейни такси:  около 20 евро ( около 5820 форинта).
 • Доплащане на медицинска застраховка с покритие 4 000 евро на ЗК Уника 5 лв. за лица до 65 г. 7 лв. за лица до 70 г. 9 лв. за лица до 75 г. 12 лв. за лица над 75 г.Лица над 80 г не се застраховат!
 • По-долу в офертата можете да видите подробна информация за програмата на екскурзията и за допълнителните такси.
 • Лични разходи

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 09.12 – 13.12.2015 г.
 • Ваучерът е валиден до 04.12.2015 г. за сключване на договор с агенцията
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Необходимо е преди да закупите ваучер, да се свържете с агенцията и да проверите наличните оставали места
 • Необходимо е след закупуване на ваучера сключване на договор в офиса на Глобус Тур, по факс или е-mail: globus_tour@abv.bg
 • Ваучерът трябва да се представи разпечатан в офиса на агенцията
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста
 • Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

Програма на екскурзията:

1 ден: Отпътуване от София в 20:30 ч. от площад „Александър Невски“ по маршрут Белград-Будапеща. Преминаване през ГКПП Калотина. Нощен преход.

2 ден: Сутринта пристигане в Будапеща. Следва панорамна обиколка на града с екскурзовод: Парламентът, една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата „Св. Матияш“, кръстена на най-известния унгарски крал, който два пъти се е венчал в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава „Перлата на Дунава“ от нападения; Музеят на марципана; Площадът на героите: в центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9-и век, както и други забележителни фигури от унгарската история – крале и държавници. Там също е и паметникът на Архангел Гавраил (36-метрова колона), който според легендата се появил в съня на създателя на унгарската държава Свети Ищван (Стефан) и му връчил светата корона, с която кралят утвърдил властта си като владетел, поставен от Бога; мостовете над Дунав и др. По желание: разходка с панорамно корабче по Дунав с информация на 30 езика и напитки. Свободно време за разходка по „Ракоци“ и „Ваци“ - най-известните търговски улици, където ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден: Закуска. По желание -еднодневна екскурзия до Виена. Потегляне от хотела в 08:00 ч. Програмата включва: разглеждане на парка на двореца „Белведере”, двореца „Холбург” (възможност за посещение на Музея на Сиси - с допълнителна входна такса 10 евро), Църквата на Миноритите с „Последната вечеря на Джакомо Рафаели” (абсолютно копие на фреската на Леонардо да Винчи от Милано),църквата „Стефансдом”, къщата на Моцарт, църквата „Аугустине Кирхе”, в която се пазят сърцата на всички австрийски императори. Свободно време в центъра на града. След приключване на екскурзионния план завръщане в Будапеща. Нощувка.

ден: Закуска. По желание еднодневна екскурзия до най-емблематичните градове за унгарската история: Вишеград – Крепостта от римско време Понте Навата, ренесансовия дворец на Матияш Корвин; Естергом – наречен още „унгарския Рим“, Цитаделата на унгарския католицизъм, Резиденция на естергомските архиепископи, родното място на първия унгарски крал Св. Ищван; Сентендре – изключително живописно градче, кръстено на Св.Андрей, известно с множеството магазини за сувенири, малките музеи за керамика, вино, играчки, барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера. Връщане в Будапеща. Отпътуване за България.  

ден: Пристигане в София на площад „Ал. Невски“ рано сутринта.

*****

ВАЖНО:

Входните такси за музеите задължително се заплащат в унгарски форинти.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 7 дни преди отпътуване

*****

Необходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.

*****

Забележка:

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

*****
Туроператор " Глобус Тур” ООД с Удостоверение за регистрация № 03638 / 28.01.2005 г. е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма със задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" от ЗД “ЕВРОИНС” със седалище гр. София и адрес на управление бул. „Христофор Колумб” 43, застрахователна полица № 03700100000560  с валидност на действие от 00:00 часа на 01.01.2015 г. до 24:00 часа на 31.12.2015 г. с лимит на отговорност 25 000 лв.

*****

ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! Ако имате въпроси или препоръки, моля свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на info@deals.bg.

Топ цена 157.00 лв.

За Глобус Тур ООД:

 • Глобус Тур ООД
 • гр. София, ул."Екзарх Йосиф" № 29 /в безистена/
 • 02/ 981 13 83
 • всеки ден 10:30 - 17:30ч