Активни оферти на Глобул Турс (1/)

Екскурзия през май до Истанбул, Турция! 2*/3*, 3 нощувки със закуски, транспорт и екскурзовод от Глобул Турс!

УСЛОВИЯ

Описание:

Разходка в космополитния Истанбул с Глобул Турс! 

 


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер на човек предплащате за:
 • Транспорт с лицензиран автобус.
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2* / 3*, според избрания ваучер.
 • Пътни такси.
 • Екскурзоводско обслужване.
 • Останалата сума доплащате в офиса на агенцията.

Доплащания:

 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод - 15 евро /Заявява се и се заплаща при сключването на договора!/.
 • Разходка с корабче по Босфора - 17 eвро.
 • Посещение на представление „СЕМА - Танца на Дервишите“ – 17 евро (при мин. 15 човека) /Заявява се и се заплаща при сключването на договора!/.
 • Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти - 12 евро.
 • Посещение на Търговски център „Форум Истанбул” – 5 евро; Аквариум Sea life /Туркоазоо/ – 43 TL /за деца до 15 год. и възрастни над 65 год. – 31 TL/.
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер  и панорамната площадка: 22 евро.
 • Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 22 евро /с включена входна такса и трансфер/.
 • Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 29 eвро.
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро.
 • Вечеря в рибен ресторант - 20 евро.
 • Посещение на Миниатюрк – 10 евро /трансфер и входна такса/ - (при мин. 15 човека).
 • Задължително доплащане на медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА до 65г. – 4 лв. от 65г. до 70г. – 6 лв. от 70г. до 75г. – 8 лв. от 75г. до 79г. – 12 лв. Лица над 79г. не се застраховат!

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Периоди на екскурзията: 29.04 – 02.05.2016; 21.05 – 24.05.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 18.04.2016 г. за подписване на договор с агенцията.
 • Офертата изисква предварителна резервация на телефони 02 / 981 13 83; 02 / 980 69 59. Адрес: гр. София, ул."Екзарх йосиф" 29 - безистена; работно време: 10:30 – 17:30ч.
 • Необходимо е сключване на договор в офиса на ТО до 3 дни след закупуване на ваучера.
 • Необходимо е ваучерът да бъде разпечатан и предоставен на ТО при сключване на договора.
 • Местата в автобуса се определят по реда на сключване на договора и не се приемат рекламации за тях.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

ПРОГРАМА

1 ден: Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. “Александър Невски"; в 08.30 отпътуване от Пловдив от паркинга на OMW – хотел „Санкт Петербург”. Пристигане в град ОДРИН. Посещение на българската църква “Св. Константин и Елена”, джамията Селимие. Свободно време за обяд. Отпътуване за Истанбул. Привечер пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел. Свободно време. По желание вечеря в рибен ресторант срещу допълнително заплащане. Нощувка.

2 ден: Закуска. В 09:00 ч. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул – Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска – Колоната на Константин, Змийската колона, Египетския обелиск, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване в новата част на града по един от мостовете над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор" - чудо на строителната техника, фото - пауза край Босфора. Връщане в хотела. Свободно време за посещение на обектите с входни такси - султанския дворец "Топ капъ сарай" (с входна такса ), византийската базилика "Св. София"  (с входна такса) - построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от  Юстиниан през 6 век. След обяд по желание (срещу доплащане при мин. 25 човека)  посещение на АКВАРИУМ – Sea Life /ТЮРКУАЗОО/ – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 15 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 83 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки. Връщане в хотела. По желание (срещу доплащане) посещение на представление „СЕМА - Танца на Дервишите“ - Танцуващите изпадат в състояние на пълен транс и чувство за безкрайност. Сема не е само танц, а култова церемония. При този ритуален и изключително омайващ танц се осъществява връзка с Бог. Дервишите влизат в  Семахане или залата за въртене, облечени в дълги бели роби с широки поли, които са техните савани. Върху тях дервишите носят широки черни наметала, които символизират земните им гробове, а червените шапки, които носят са символ на надгробния им камък. Връщане в хотела. По желание (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва  програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора/ куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.

3 ден: Закуска. В 09.00 ч. по желание (срещу доплащане)  разходка с корабче по "Босфора" - новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език. След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела. По желание вечерна автобусна разходка /срещу допълнително заплащане при мин. 25 човека/: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива зашеметяваща панорама. Свободно време за кафе-пауза и снимки ИЛИ Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска. Свободно време или по желание /срещу доплащане/ посещение на Миниатюрк - музей на открито с макети на най-известните забележителности в Турция. Около 12:00 часа отпътуване за България. Пристигане в София – около 22:30 ч. на площад Александър Невски.

*****
ВАЖНО:
Входните такси за музеите задължително се заплащат в турски лири.
Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти. 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

  • За лица под 18 години, пътуващи с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт / + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

****

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора"  по чл. 97, ал.1 от Закона за турзма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100000845.

***

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

Топ цена от 176.00 лв.

За Глобул Турс:

 • Глобул Турс
 • гр. София 1000ул." Екзарх Йосиф" 29
 • Teл: 02 981 13 83
 • всеки ден 10:30 - 17:30ч

Подобни оферти