"Да бъда или не ?" - смешната изповед на седем актьора, на 06.12. от 19ч, в Театър "Сълза и Смях", камерна сцена. Благотворително за Оги!

УСЛОВИЯ

Описание:

Ние пиратите от Театър Корсар, не изоставяме събратята си дори и в най-страшната буря! Наш верен приятел (колега от Столичен Куклен Театър ) има нужда от нашата и вашата помощ, защото пострада тежко и му бяха извършени редица операции. Вече е по добре, но се нуждае от рехабилитация. Именно заради това обявяваме кампания за набиране на средства

"БЛАГОТВОРИТЕЛНО ЗА ОГИ"

Всички приходи от билети ще бъдат дарени за рехабилитационни процедури, помагащи за бързото възстановяване на Оги, благодарение и на нашите домакини от Читалище "Славянска беседа ".

ДА БЪДА ИЛИ НЕ?

по Софокъл, Молиер, Улиям Шекспир и екипа на трупата

Представление на Фондация Театър Корсар
Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2015 г.

Постановка: Димитър Стефанов
Сценография и костюми: Димитър Димитров и Петя Димитрова
Композитор: Ованес Торосян

Участват:  Анна Станчева, Димитър Живков, Мая Гелева, Николай Луканов, Цветан Николов, Юлия Коларова, Юлиян Балахуров


Офертата включва:

  • 1 билет за благотворителното представление "Да бъда или не ?" на 06.12. от 19ч, в Театър "Сълза и Смях", камерна сцена
  • Необходимо е да имате отпечатан ваучер за касата на театъра
  • Местата са на 3 и 4 ред.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

  • Ваучерът е валиден до 06.12. до 18.30ч, след тази дата става невалиден.
  • От промоционалната цена можете да се възползвате само с ваучер от Deals.bg.
  • Всички общи условия на Deals.bg.

„Да бъда или не?” – „Въпрос касаещ смисъла на съществуването!”

Пиесата разкрива на зрителите, основните етапи от развитието на театралното изкуство от създаването му до днес. С много чувство за хумор, тази комедия задава въпроса „Да бъда или не...” актьор. Една болезнено смешна изповед на седем актьора , които ще въведат публиката в тайните на театъра и смисъла от неговото съществуване.

Пиесата проследява развитието на театралното изкуство от античността до днес. Едновременно смешни и нестандартни, текстовете от „Едип цар“ на Софокъл и „Дон Жуан“ на Молиер звучат изключително актуални на фона на нашето ежедневие. Неспособността да избягаш от съдбата си /“Едип цар“/ сякаш напомня непрестанния цикъл в който се върти човек опитвайки се да намери щастие. „Лицемерието е моден порок.“ - казва Дон Жуан, който е като огледало на самите нас, изгубени в различните модели на поведение. Всичко това е обединено от образа на един блуждаещ през вековете Хамлет, който се опитва да намери смисъла на собственото си съществуване, приканвайки и публиката да намери отговор на въпроса „Да бъда или не?“.

Пиесата е един саркастично иронизиращ анализ на Театралното изкуство. Откровените монолози написани от самите артисти, засягат както причините за съществуването на професията на актьора така и необходимостта от ролята на зрителя в театралното случване. Пъстро и с много жизненост, артистите се превъплъщават от един персонаж в друг, разкривайки на публиката кухнята на театъра с всичките смешни и тъжни истории в нея.

За Фондация Театър Корсар

Фондация Театър Корсар е създадена през 2014 от артисти желаещи да следват своите собствени творчески търсения. Основните цели на фондацията са създаване на високохудожествени представления и разпространението им в страната, организиране на творчески лаборатории и тренинги за актьорско майсторство. За изминалите две години от създаването на фондацията, са реализирани турнета и представяне на спектаклите “Разкази от бъчвата” – награда за главна мъжка роля от VII Международен Куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро” 2011 и “Новите правила на играта”, както и ”Да бъда или не?” - финансиран от програма Култура 2015 на Столична община.
Учредителният съвет на фондация Театър Корсар, в чиито представления участват и много други артисти се състои от:
Димитър Живков, доказва своите актьорски умения освен на сцената на Сатиричен Театър „Алеко Константинов”, така и още по-успешно на сцената на свободния театър (Аскеер 2013 за изгряваща звезда).
Юлиян Балахуров е бил част от трупите на Родопски Драматичен Театър и Драматичен Театър „Н.О. Масалитинов” Пловдив (в който все още играе) и е заслужил мястото си на сцената с представления, като „Когато гръм удари” (реж. Стайко Мурджев) и „Автопортрети за разпознаване” (реж. Юлия Огнянова).
Димитър Стефанов е куклен актьор и режисьор с над 10 представления както в столични („Тиква” Сатиричен Театър „Алеко Константинов”, „Пипи дългото чорапче” Театър София, „Разкази от бъчвата II – Жената с главно М” Столичен куклен театър) така и в театри извън София, а от 2014 година и асистент по актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Румен Рачев в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Важно! От актуалната промоция може да се възползвате САМО чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява. 

-30% 10.00 лв. 7.00 лв.

За Театър Корсар:

  • Театър Корсар
  • София, ул. Г.С. Раковски № 127
  • тел. 02/ 987 58 95
  • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти