Гледайте Калуди Калудов на сцената на крепостта Царевец във Велико Търново! "Аида" от Верди на 29-ти юли (петък), 21 часа

УСЛОВИЯ

Описание:

В афиша на Летен сезон на българките оперни театри "Сцена на веквете" 2016 на 29 юли (петък) от 21 часа Държавна опера-Русе ще представи операта "Аида" от Джузепе Верди.

Спектакълът ще се проведе на сцената на крепостта Царевец в град Велико Търново.

Режисьор: Огнян Драганов
Диригент: Владимир Бошнаков
Костюми: Салваторе Русо
Диригент на хора: Стелияна Димитрова

В главните роли:
Радамес Калуди Калудов
Аида Андрея Хьоркенс
Амнерис Петя Цонева
Амонасро Александър Крунев


Офертата включва:

 • 1 билет за "Аида" от Верди на 29-ти юли (петък), 21 ч., на крепостта Царевец във Велико Търново
 • Ваучерите важат за места на Сектор С1
 • Ваучерът се ползва като входен пропуск
 • За допълнителна информация за програмата: 062/ 622 148 - Летен оперен фестивал „Сцена на вековете”, Велико Търново

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Ваучерът е валиден на 29.07.2016 г., от 21.00 часа
 • Необходимо е да представите принтиран Вашия ваучер на входа на крепостта на разпоредителите
 • Всеки има право да закупи неограничен брой ваучери
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички условия на Deals.bg

Сцена на вековете

"Аида" е едно от най-популярните произведения на Верди, в което той не само е композитор, но и либретист, заедно с Едуард Мариет, Камий дю Локл и Антонио Гисланциони. Историята пренася зрителите в древен Египет, а заедно с традиционните класически решения, представлението предлага на публиката и различни провокации. 

Огнян Драганов, име от новата генерация български оперни режисьори с успешна реализация в Европа и Южна Америка, представя не само интересна интерпретация на царственото оперно заглавие, но и – както се очаква от "Аида"- ефектна зрелищност. 

Красиви арии, дуети, ансамбли и хорове, атрактивни танци и зрелищни картини в пищна сценична визия отново ще очароват зрителите, избрали оперния спектакъл "Аида" на сцената на крепостта Царевец във Велико Търново

Триумфалната сцена има съвсем нова хореография, която се осъществява от балет майсторите Марияна Захариева и Йордан Кръстев. Сюжетната линия е запазена, танците са африкански, като вместо солистична двойка се появява балерина-змия. 

Художник на костюмите е утвърденият и обичан в България световен италиански сценограф и костюмограф Салваторе Русо. Верен на своето предпочитание към класиката, Русо облича персонажите в памук, шифон и воал, акцентира върху изящни аксесоари и бляскави допълнения. 

В спектакъла на Царевец главните роли ще изпълнят Калуди Калудов (Радамес), Андрея Хьоркенс (Аида), Петя Цонева (Амнерис) и Александър Крунев (Амонасро). 

Летен сезон на българските оперни театри се организира от Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов" и е отличен с престижния лейбъл "Европейски фестивали" за 2015-2016 година. 

****

ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

-50% 30.00 лв. 15.00 лв.

За Държавна опера - Русе:

 • Държавна опера - Русе
 • гр. Велико Търново, пл. Цар Асен I, Kрепост Царевец
 • 0885 76 20 17
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти