Екскурзия до Истанбул! 3 дни, 2 нощувки със закуски, хотел 3* и транспорт от Пловдив с Дрийм Тур

УСЛОВИЯ

Описание:

Посетете Истанбул - блясквата перла на Ориента, омайващ всеки, който се е докоснал до него!

Изберете Дрийм Тур за едно незабравимо изживяване в космополитния град!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер на човек предплащате 25 лв. за:
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул.
 • Транспорт с лицензиран автобус 3* (климатик, видеосистема, минибар).
 • Екскурзоводско обслужванe.
 • Останалата част от ваучера се доплаща в офиса на агенцията при сключване на договора или в срок по уговорка.
 • Можете да видите допълнителна информация за програмата на пътуването и необходимите документи в ''Детайли''.

Доплащания:

 • Медицинска застраховка за лица до 65 г.-10 лева /задължително/
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г.-16 лева. /задължително/
 • Магистрална такса-10 евро. /задължително/
 • Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод-15 евро.
 • Посещение на храма "Св.София" - 22 евро (екскурзоводско обслужване, входна такса за Света София".
 • Посещение на двореца "Топкапъ" - 22 евро (екскурзоводско обслужване, входни такси за "Топ капъ").
 • Посещение на двореца "Долмабахче Сарай" - 23 евро (транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси за "Долмабахче").
 • Екскурзия до небостъргача “САПФИР” – 10 евро; вход за панорамата - 18 турски лири; вход за панорама + 4D кино: 28 турски лири.
 • Нощен Истанбул - 12 евро. Автобусна програма (Включва: изкачване с кабинков лифт до хълма Еюп с красива панорамна гледка към Истанбул нощем и посещение на кафене „Пиер Лоти”, което се намира на върха на хълма с гледка към Златния рог, екскурзоводско обслужване).
 • Разходка с корабче по Босфора - 16 Евро при минимум 30 човека.
 • Посещение на Аквариум TurkoaZoo - 20 евро на турист; деца до 12 г. и пенсионери над 65 г.- 15 евро.
 • "Gar Musichall" (традиционно турско заведение със шоу програма) - 29 Евро.
 • Забележка: Цената на допълнителните посещения, заплатени на място, е с 20 % по-висока. 
 • Лични разходи.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 20.11.2015 - 22.11.2015г. Тръгване от Пловдив.
 • Ваучерът е валиден 18.11.2015 г. за закупуване и сключване на договор с агенцията.
 • Необходимо е веднага след закупуване на ваучера да подпишете клиентски договор в офиса на Дрийм Тур или по е-майл: dream_tour@abv.bg.
 • Телефони за контакт: 032 62 62 40 и 0878 62 62 20.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

Посетете този град със сто лица, екзотичен хилядолетен мегаполис, разположен на два континента. Истанбул, град на романтичните, вечно търсещите приключения души. Любов, романтика, традиции, богато наследство от славно минало. Едновременно с това ще имате възможност да се уверите в бързия темп на развитие на този огромен град. Тук ще посетите най-големия МОЛ на Балканите, в който се намира и сензационния аквариум “Тюркуазу”.

ПРОГРАМА:

Първи ден: 05:00 ч. тръгване от Пловдив от паркинга на хотел "Тримонциум". По посока Хасково – Харманли, преминаване на ГКПП Капитан Андреево. Пристигане в Истанбул - бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности.

Настаняване в хотел(по възможност) в историческия център на Истанбул. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане разходка с корабче по Босфора с възможност за разглеждане на европейския и азиатския бряг на Истанбул, моста "Галата", кулата "Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", квартала "Ортакьой", отбранителните крепости, летния султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. Ще видите и ще се насладите на още едно от чудесата на Истанбул, а може би и на света – проливът “Босфор”. Пътешествието с туристически кораб от моста “Галата” покрай двата континента ще Ви накара да се почувствате по особен начин щастливи, покрай очите Ви като на филмова лента ще минават красиви дворци, кули, исторически паметници.Около Вас ще кръжат чайки, а слънцето и вятърът ще Ви напомнят, че всичко това е истинско и не сънувате...
По желание вечеря в атрактивен турски ресторант- "Gar musichall". Нощувка.

Втори ден: 08:30 ч. По желание и срещу допълнително заплащане панорамна обиколка на града с лицензиран местен екскузовод. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси. Азиатската част- преминава се през въжения мост над Босфора. Ще имате възможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни райони. Преминава се покрай Бейлербей (втория дворец край Босфора, използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица). Хълма Чамладжъ с надморска височина 263 м., ще Ви предложи прекрасна панорама на Мраморно море и Принцовите острови, на историческия полуостров и Босфора. На чаша кафе ще съзерцавате величествената гледка откриваща се пред очите Ви, доказваща още веднъж колко величествена е майката природа. Ще имате 30 минути почивка за снимки на великолепната панорама към Европейската част на Истанбул.
Връщането към Европейската част става през първия мост над Босфора, квартала Бешикташ (един от първите заселени райони край Босфора), покрай двореца Долмабахче, кулата "Галата" и моста "Галата" над "Златния рог" (заливът, който разделя европейската част на града на Нова и Стара част), посещение на българската църква "Св.Стефан" отвън (църквата е в ремонт), построена на самия бряг на Златния рог в средата на XIX век. Отдалеч привлича поглед невероятно красивата украса на фасадата, но не всички знаят, че цялата конструкция е излята от чугун. За това я наричат “Желязната църква”. Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрума (център на града в началото на нашата ера; огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността); посещение на Синята джамия (от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с 6 минарета; музея "Света София" отвън (епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453г превърната в джамия); стария султански дворец "Топ Капъ" отвън. На обяд свободно време или туристическа програма по желание и срещу допълнително заплащане: посещение с местен екскурзовод на "Топ Капъ"- един от най-посещаваните музеи както на Истанбул, така и на Европа. Той е построен по заповед на султан Мехмед IIФатих върху развалините на една Римска постройка през 1475-1478 г. Тук, в течение на 400 години е бил центърът на държавното управление на империята. Дворецът впечатлява със своята площ от 700 000 кв.м. – два пъти по-голям от Ватикана и два пъти по-малък от Монако. Колекцията на музея “Топкапъ” се смята за една от трите най-богати колекции в света, като общият брой на експонатите е около 65 000. Посещение на храма "Света София"(по желание и срещу допълнително заплащане)- Построен, за да съживи славата на Рим, над 8 пъти по-голяма от централния корт на Уимбълдън, „Света София“ – най-славната църква в историята на византийската империя, е служила дълго време като християнска катедрала, а по-късно след завладяването на града от турците, през 1453 г. е превърната в главна джамия на Константинопол, като са построени четири минарета и са заличени иконописите във вътрешността й (според исляма, в храмовете не може да има образи на хора).
Свободно време.
По желание и срещу допълнително заплащане посещение на небостъргача „ САПФИР”. Небостъргачът е най-високата жилищна сграда в Европа и се нарежда сред най-високите изобщо в света - съперничи си с Айфеловата кула и Емпайър стейт билдинг. Той се извисява на 64 етажа със 174 апартамента с площ от 120 до 1100 кв.м. Вертикалните градини правят сградата уникална и я отличават от всяка друга. Срещу неголяма сума човек може да се изкачи до върха със скоростен асансьор. А там дъхът ви просто ще спре. Истанбул е в краката ви. Накъдето и да се обърнете виждате огромния космополитен град. Дебелото стъкло позволява буквално да увиснете във въздуха. Усещането е невероятно. Все едно си истински господар на света. Нощувка

Трети ден: По желание и срещу допълнително заплащане посещение на най-красивия султански дворец Долмабахче Сарай. Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче е една от най-впечатляващите забележителности на Истанбул. Долмабахче, ще остане завинаги в историята като замъкът на последният султан на Османската империя и на първият президент. Палатът е издигнат в европейският бряг на Босфора.Признат е за най-красивият дворец в Истанбул, и в него са съчетани различни художествени стилове. Следобед посещение на МОЛ "Forum" и Аквариум TurkuaZoo - най-големият в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв. м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270 градусова панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA . Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Пловдив. 

****

Допълнителна информация:

 • Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 • Цената е валидна при минимум 40 туристи.  

 • Срок за уведомление при недостигнат брой туристи 5 дни преди датата на отпътуване. 

 • ТА "Дрийм Тур" си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото. 

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. За лица под 18 години, пътуващи с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт / + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

****

ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716. ТА"Дрийм Тур" ЕООД е сключила застраховка“ Отговорност на Туроператора“ с „ЗД ЕВРОИНС“ АД, Пловдив, Застрахователна полица № 0069363 

****

ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! Ако имате въпроси или препоръки, моля свържете се с нас на тел. 02/985 4000 или ни пишете на info@deals.bg.

Топ цена 99.50 лв.

За Дрийм Тур:

 • Дрийм Тур
 • гр. Пловдив-4000, ул. Гладстон 5
 • 032 62 62 40; 0878 20 62 62
 • Няма фиксирано работно време...