Екскурзия до Босна и Херцеговина през юни с Вени Травел! 3 нощувки със закуски в Сараево, транспорт и посещение на Босненските пирамиди!

УСЛОВИЯ

Описание:

Предлагаме екскурзия през юни до Сараево, Босненските пирамиди, Мостар и Междугорие! Посещение на Андричград на Костурица (Каменград)!

Пътувайте с Вени Травел!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер предплащате 60 лв. на човек, при двойно настаняване, за:
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания 2/3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Сараево
 • Туристическа програма в Сараево
 • Посещение на Босненските пирамиди, без включени входни такси
 • Посещение на Мостар
 • Посещение на Междугорие
 • БОНУС! Посещение на Андричград
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута
 • Останалата сума от пакета заплащате в офиса на Вени Травел при подписване на договора или в срок по уговорка с туроператора

Доплащания:

 • Входни такси за Босненските пирамиди - 5 евро
 • По желание - организиране на вечеря с жива музика в Сараево
 • Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” с покритие 5000 евро: за лица до 69 год. – 8 лв./турист. За лица над 70 до 85 години - 12 лв.
 • Допълнителни застраховки
 • За единична стая - 90 лв. към пакетната цена
 • За отпътуване от: Русе, Велико Търново и Габрово - 30 лв.; Пловдив и Стара Загора - 20 лв.
 • За отпътуване от: Варна, Шумен, Разград (минимум 15 туриста) - 60 лв.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на екскурзията: 15.06. - 19.06.2016г. Отпътуване от София и други градове
 • Ваучерът е валиден до 11.06.2016г. за подписване на договор
 • След като заплатите ваучер, в 2 дневен срок, трябва да подпишете договора си в офис​а​ на ​Вени Травел или на е-мейл: ​venitravel@abv.bg
 • Необходимо е ​​да предоставите ваучера на ​​​Вени Травел, разпечатан или по е-мейл: venitravel@abv.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

Програма:

1 ден:  Отпътуване от Русе в 22.00 ч.  паркинг Централна ЖП Гара, 23.30 ч. от х-л „Етър“ във  Велико Търново  

2 ден: 00.30 ч. от Лукойл до „Дома на хумора и сатирата“ в Габрово , от Стара Загора в 2.30 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив - 3.30 ч. /Паркинг хотел „Санкт Петербург“/; София - 5.30 ч. /Автогара  „Сердика“, бивш Трафик маркет/  в посока Калотина. Дневен преход по маршрут  София - Ниш - Крушевац - Кралево - Вишеград - Сараево. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане във Вишеград/Босна и Херцеговина/.  Иво Андрич прославя Вишеград с романа си от 1944 г. „Мостът на Дрина“ ( мостът е 180 м дълъг с 11 свода, построен през 1577 г. от прочутия османски архитект Мимар Синан). Разходка по един от най-красивите Вишеградски мостове, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите. 

БОНУС! Посещение на Андричград!! Кустурица събира различни стилове, сваля шапка на великите личности, на които се възхищава, и нарича града на името на любимия си писател и вдъхновител – Иво Андрич – Андричград.
Във Вишеград се намира втория етно град след  Дървенград, построен от Емир Кустурица –Каменград, наречен « Града на Андрич» . Отворени за посетители са главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино. Свободно време. Отпътуване към Сараево, градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Настаняване в периферно разположен хотел в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево. Нощувка. 

3 ден: Закуска. Отпътуване към добилите широка популярност Босненски пирамиди /на Слънцето, Луната и Земята/. Своеобразен феномен намиращ се в непосредствена близост до селището Високо. Хълмове с правилни геометрични ъгли, който се считат за най-старото творение на човешка ръка, оформящи правилен равностранен триъгълник. Мястото се твърди, че дава едно необикновено енергийно преживяване, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Възможност за разглеждане на тунелите и пирамидата на слънцето с доплащане на 5 евро входни такси. Завръщане в Сараево. Свободно време. Късния следобед туристическа програма в Сараево - Историческият музей, Джамия Али Паша, Евангелистката църква, Националният театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Свободно време за вечеря. Нощувка. 

4 ден: Закуска. Отпътуване за Мостар. Той е най-голямото и сред най-важните селища в област Херцеговина , живописен град включен през 2005 г. в списъка на ЮНЕСКО. 
Разходка в Старият град прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва, - символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. В Мостар се открояват джамията Караджоз Бей, Бишчевич – традиционна старинна турска къща, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула. 
Свободно време и възможност за обяд в едно от многобройните традиционни ресторантчета, разположени на двата бряга на река Неретва. Групата се отправя към най-големия духовен център в цяла Босна - Меджугорие. Място известно с появата на Света Богородица и събиращо хиляди богомолци от цял свят. По пътя се разкриват вълшебни природни картини и феномени като карстовите извори и водопади край Благай; Богомилските каменни надгробия – Стечки – ценни исторически и археологически артефакти, свързани и с нашето далечно минало. Завръщане в Сараево късно вечерта. Нощувка. 

5 ден: Закуска. Отпътуване за България. По пътя спирка и фотопауза при православния манастир "Успение Богородично“ (известен още като манастир манастир Добрун). Манастирът се намира в непосредствена близост до Вишеград, на река Рзав. Той е една от най-старите в района на днешна Босна и Херцеговина със запазени изключително стойностни стенописи. Пристигане в София късно вечерта. През ноща -  в останалите градове, откъдето има записани туристи /Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе..../

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства!

При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане:
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителиите, паспорт или лична карта и акт за раждане.

 ****

Туроператор „Вени травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател „ Евроинс” АД със седалище и адрес на управление: София 1000, бул. „Христофор Колумб“ 43 и с полица № 03700100000859/08.12.2015, валидна до 04.01.2017

****

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

-12% 270.00 лв. 235.00 лв.

За Вени Травел:

 • Вени Травел
 • Русе 7000, ул. “Симеон Велики” 6, партер
 • 082/83 12 00; 0899 113 733, 0899 113 731
 • Работно време Пн - Пт: от 09:00 - 18:00 часа