Почивка през септември в Албания! 5 нощувки със закуски и вечери в Дуръс, транспорт от Пловдив и София, разходка в Охрид, Елбасан и Скопие!

УСЛОВИЯ

Описание:

Непознатата и дивно красива Албания е смесица от различни цивилизации и култури, които правят тази европейска страна уникална, доказателство за което са многобройните замъци и крепостни стени. Богатството на Албания е топлият средиземноморски климат и тюркоазеното море, прекрасните плажове със ситен пясък, снежните планини и водопади, множеството езера и реки, трудолюбивото и приятелски настроено население. 

На добър път с Дрийм Тур!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер на човек предплащате 60 лв. за:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 5 нощувки в двойна/тройна стяа с 5 закуски и 5 вечери в хотел Елба 4*, Дуръс
 • Екскурзоводско обслужване
 • Медицинска застраховка
 • Бонус: разходка в Охрид
 • Бонус: разходка в центъра на Дуръс
 • Бонус: разходка в Елбасан
 • Бонус: разходка в Скопие
 • Останалата сума доплащате в офиса на агенцията

Доплащания:

 • Медицинска застраховка – 10 лв. /задължително/
 • Пътни такси – 20 лв. /задължително/
 • Целодневна екскурзия до Берат – 30 лв.
 • Полудневна екскурзия до Тирана – 20 лв.
 • Полудневна екскурзия до Круя – 20 лв.
 • Музейни такси за обекти посещавани по желание:
 • Крепостта в Берат – 100 албански леки /около 1,5 лв./
 • Музей на Онуфри в Берат – 200 албански леки /около 3 лв./
 • Етнографски музей в Берат – 200 албански леки /около 3 лв./
 • Музеят на Скендербег в Круя – 200 албански леки / около 3 лв./
 • Застраховка ''Отмяна на пътуване''

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на пътуването: 03.09. - 08.09.2016г.
 • Ваучерът е валиден 31.08.2016 г. за закупуване
 • Необходимо е веднага след закупуване на ваучера да подпишете клиентски договор в офиса на Дрийм Тур или по е-майл: dream_tour@abv.bg
 • Телефони за контакт: 032 62 62 40 и 0878 62 62 20
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

ПРОГРАМА:

Ден 1: 03.09.2016г.

Отпътуване в 00.30 ч. от Пловдив-паркинга на хотел "Тримонциум, 02.30 ч. София-Автогра"Сердика" за Албания по маршрут София–Кюстендил–ГКПП Гюешево–Скопие-Охрид-ГКПП Кафасан-Дуръс, пътувайки по древния път Виа Егнатия построен от Римляните още през 2 век пр.н. ера, за да свърже Дирахиум (Дуръс) с Лихнидос (Охрид), Тесалоника (Солун) с Адрианопол (Одрин), достигайки накрая до Константинопол (Истанбул). Именно от древния град на Босфора по духовната и културна ос – пътя Виа Егнатия започва разпространението на православното християнство в Югоизточна Европа. 

Рано сутринта пристигане в Охрид (Македония).

Бонус - пешеходна разходка в стария град с възможност за кафе и закуска.

Отпътуване за Дуръс,разположен на брега на Адриатическо море.

Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: 04.09.2016г.

Свободен ден за плаж и почивка или Бонус-разглеждане на центъра на гр. Дуръс. Отпътуване от хотела в 16 ч.

Той е град с древна история. В далечното минало под името Драч е бил част от Първото българско царство.Днес е най-големият морски курорт в Албания с множество хотели и над 10км плажна ивица, втори по големина град и най-голямо морско пристанище.Градът е пълен с живот, както и с останки от древни времена – крепостните стени на стария град,както и амфитеатърът - един от най-големите и най-добре запазените на Балканите.

По време на обиколката ще разглеждаме отвън църквата „Свети Павел и Свети Асти”, Венецианската кула, православната църква, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 2 ЕВРО).

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: 05.09.2016г.

Свободен време за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до Берат-българският Белиград, част от световното минало на българите в някогашната област Кутмичевица. Берат - средновековният град-музей (паметник на UNESCO) е основан през IV в. пр.н.е.на река Осъм. през Средните векове българите го наричат Белица или Белиград. Тук е съхранен лъч от зората на светото Кирило-Методиево дело и техните ученици, мощите на двама от които - Горазд и Ангеларий се пазят в олтара на църквата „Успение Богородично”. Тук е седалището на Климент, епископ Велички, или св. Климент Охридски.

Сгушения между планински хребети град Берат е част от визитната картичка на Албания пред Европа, както и едно от най-живописните градчета в страната. Берат е наричан още Градът на хилядите прозорци – къщите му са разположени амфитеатрално по планински склон, а прозорците им приличат на стотици очи, които ви наблюдават. Специфичната му архитектура,белите къщи и разположението им,цякаш кацнали на хълма,прави Берат изключително привлекателно място за посещение. Старият град впечатлява с възрожденския си облик,величествените си крепостни стени,запазените многобройни църкви в сърцето на града и уникалния по рода си музеен комплекс на иконописеца Онуфри – един от най-известните зографи в Албания през ХVІ век.

Туристическа обиколка в Стария град: крепостта, музея на Онуфри, етнографския музией и други (входните такси се заплащат на място при влизането в обектите).

Свободно време. Отпътуване от Берат и завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: 06.09.2016г.

Свободен ден за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане - полудневна екскурзия до столицата Тирана.

Тръгване от хотела: 16 часа.

Албанската столица не прилича на повечето европейски столици. Градът е сравнително млад (на около 400 години е), а столица е от 1920 г. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя и се превръща в търговски и туристически център.

Образът, който доминира навсякъде, е този на националния герой от османско време Скендербег, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Негова статуя е разположена на централния площад на столицата.

Панорамната обиколка с автобуса и пешеходна разходка в "града на орела". Ще се запознаем с шарената джамия „Етем бей”,старата часовникова кула,Парламента,централния площад с паметника на Скендербег,сградите на министерствата,националния исторически музей,операта,мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, държавния университет и новия Sky center и други забележителности(входните такси се заплащат на място при влизането в обектите).

Свободно време в столицата на Тирана и възможност да посетите въртящото се кафене на 14-тия етаж на Sky Tower,от което се разкрива невероятна гледка.

Завръщане в Дуръс и хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5: 07.09.2016г.

Свободен ден за плаж и почивка или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до старата столица на Албания -град Круя. Отпътуване след закуска.

Градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски(входните такси се заплащат на място при влизането в обектите). Възможност за покупки на сувенири от етнографската атракция"Чаршията" /улицата на занаятите в стария град/.

Около обяд отпътуване от Круя и завръщане в Дуръс.

Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: 08.09.2016г. 

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България по маршрут: Елбасан-ГКПП Кафасан-Скопие-Охрид-ГКПП Гюешево-Кюстендил-София-Пловдив.

Отправяме се към град Елбасан.

Бонус – кратка пешеходна разходка в центъра на града.

Елбасан е един от най – големите градове в страната. Градът е смесица от източни и средновековни сгради, и тесни калдъръмени улички. Тъй като градът е бил обсаждан от различни народи, всеки е оставил част от себе си в него. Може да видите и православни и мюсюлмански здания. Началото на днешния град е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II. Днес Елбасан е известен с добре запазените си крепостни стени.

Отпътуване към България.

По пътя - бонус: кратка разходка в Скопиe.

Столицата на Македония е разположена в долината на река Вардар. Един от символите на града е Камен мост, свързващ старата и новата част на Скопие. Тесните калдъръмени улички на Старата чаршия в старата част връщат посетителите десетилетия  назад с автентичната си атмосфера – тесни арки, вековни джамии и турска баня. Златари, обущари, майстори на медни съдове и други занаятчии представят изделията си в запазени работилници. А на входа на Старата чаршия се намира Бит пазарът, откъдето можете да си купите от зеленчуци до дрехи, да пиете чай или да седнете в някоя от близките сладкарници. Няколко турски бани в района на чаршията са превърнати в галерии за съвременно изкуство.

Свободно време с възможност за обяд.

Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

*****

За хотела (http://www.hotelelbadurres.com):

Разположение:
Хотелът се намира на 35 км. от летището, на около 12 км. от центъра на Дуръс, на 50 м. от брега на морето.

В стаите:
Хотелът разполага с 85 стаи модерно обзаведени стаи, от които 60 стандартни стаи и 25 апартамента. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ, мини бар, балкон, Wi-Fi интернет. Голяма част от стаите са с изглед към морето.

На територията на хотела: 
Ресторант, бар, пицария, детски кът, паркинг, Wi-Fi интернет.

Плаж:

Собствен пясъчен. Чадъри и шезлонги и чадъри - безплатно.

Хранене:

Закуска и възможност за вечеря.

*****

Обща информация:

Парична единица:

1 лев ~ 70 АLL (Албански леки)

1 евро ~ 137 леки; 1 лев ~ 70 леки

1 лев ~ 31,42 MKD (Македонски денара)

1 евро ~ 61,66 MKD

Часово време:

София – 12:00 ч.  Македония, Албания – 11 ч.

Забележка: Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туристи.

Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ.

Настаняването в автобуса  става по реда на записването!

****
ТА"Дрийм Тур" ЕООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6716.
ТА"Дрийм Тур" ЕООД притежава задължителна застраховка „Отговорност на Туроператора“ сключена със „ЗД ЕВРОИНС“ АД, със седалище”гр.София бул”Христофор Колумб”43 Застрахователна полица №03700100000654/2015,с валидност на действие от 01.04.2015г до 31.03.2016г,с лимит на отговорност 25 000 лв.

****

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Топ цена 299.00 лв.

За Дрийм Тур:

 • Дрийм Тур
 • гр. Пловдив-4000, ул. Гладстон 5
 • 032 62 62 40; 0878 20 62 62
 • Няма фиксирано работно време...