Активни оферти на Запрянов Травел ЕООД (1/)

Екскурзия за Великден до Албания и Македония със Запрянов Травел! 3 нощувки в Дуръс и Охрид, 2 закуски, транспорт и програма!

УСЛОВИЯ

Описание:

Предстоят Великденски почивни дни!

Изживейте няколко красиви дни в приказната обстановка на Албания - непозната и красива!

Насладете се и на Охрид и близките на всеки родолюбив българин забележителности в стария град  - паметника на Св. Св. Кирил и Методий, паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, къщата на братя Робеви, Катедралната църква “Св. София” и много други!

Пътувайте изгодно със Запрянов Травел!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер предплащате 50лв. на човек, при двойно настаняване, за:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Дуръс
 • 1 нощувка в частни квартири в Охрид
 • Посещение и туристическа програма в гр. Елбасан
 • Посещение на манастира „Св. Наум”, край Охрид
 • Водач от фирмата, по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка на ЗК ЕвроИнс, с лимит на отговорност 2000 евро /за лица над 65г. има доплащане 3 лв./
 • Останалата сума от пакета доплащате към туроператора, при подписване на договара си или в срок по уговорка

Доплащания:

 • Полудневна екскурзия до Берат – 15 евро
 • Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела в Дуръс – 8 евро
 • Вечеря с музика на живо в Охрид – 25 лв.
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • За деца до 12 г., настанени с двама възрастни – цена с отстъпка 10% от пакетната цена

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Период на отпътуване: 28.04. – 02.05.2016 г. Тръгване от София храм-паметник ”Ал.Невски”
 • Ваучерът е валиден до 25.04.2016г. за сключване на договор с туроператора
 • След закупуване на ваучер, в 2- дневен срок, е необходимо да сключите договора си в офиса на туроператора или по е-мейл: zaprianov_tr@abv.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

МАРШРУТ: СОФИЯ – ЕЛБАСАН – ТИРАНА - КРУЯ – ДУРЪС – БЕРАТ – ОХРИД - СОФИЯ

Програма:

I Ден – Отпътуване в 20.00ч. от площад „Св. Александър Невски”, София. Преминаване през граничен пункт „Гюешево”. Транзитно преминаване през Македония.

II Ден – Пристигане в гр. Елбасан – сутринта. Римляните наричали града Masio Scampa (остър планински връх), заради кулите, които били построени над крепостните стени. Градът възниква през I век. Свободно време за разглеждане на крепостта и центъра на града. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Градът предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разглеждане на централния столичен площад, с многобройните административни сгради; джамията Етембей, построена през 18 век; Двореца на културата; Часовниковата кула и паметника на Скендербег. Отпътуване в посока гр. Круя – родното място на националния герой Скендербег. Посещение на най-известната забележителност – Цитаделата Скендербег. Потегляне в посока перлата на албанското адриатическо крайбрежие – Дуръс. Това е един от най-старите градове в Албания, а днес един от най-привлекателните курорти на цялото адриатическо крайбрежие и втори по големина град в страната. Настаняване в хотел 2*/3*, разположен в района на Дуръс. Нощувка.

III Ден – Закуска. Отпътуване за древния град Берат, известен с уникалната си архитектура и запазил христянската религия през вековете. Голяма част от населението на града са християни, от български произход. Разглеждане на Стария град, с величествените си крепостни стени и многобройни църкви. Свободно време за обяд в центъра на града. Отпътуване за Дурас. Пешеходна обиколка на града, включваща разглеждане на някои от най-известните забележителности: Античния театър; Римските бани; Археологически музей и др. Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка

IV Ден – Закуска. Напускане на хотела и отправяне към Македония. Посещение на манастира „Св. Наум”, който се намира сред живописна природа и със своите запазени стениписи и иконостас сякаш е съхранил духа на времето. Настаняване в частни квартири в Охрид. Възможност за организиране на вечеря, с музика на живо. Нощувка.

V Ден – Разходка в стария град, с местен екскурзовод, разглеждат се: паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, Къщата на братя Робеви, Работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен китайски начин, Катедралната църква “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица – Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Кл. Охридски, Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост – короната на града, Църквата “Св. Богородица Каменско”, Стария чинар – хилядолетното дърво в града и др. Свободно време. Отпътуване за България – около 14.00 ч. Пристигане в София – вечерта.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

• за лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане .

• за лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

Запрянов Травел притежава Удостоверение за туроператор е издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-02-030/18.04.2007г. и задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „Евроинс” АД със седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб” 43 застрахователна полица № 03700100000916/10.02.2016 г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 23.02.2016 г., до 24.00 ч. на 22.02.2017 г. с лимит на отговорност 500 000 лв.

****

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

-27% 275.00 лв. 199.00 лв.

За Запрянов Травел ЕООД: