Еднодневна автобусна екскурзия до кулинарния фестивал в Пирот "Peglana kobasica" през януари от Еко Тур Къмпани!
оскъпяване
-
24.00 лв.стойност
-
29%отстъпка
- 00:00:00
- 23 закупени
Описание:
Ако все още не сте посещавали град Пирот, 24ти януари е един подходящ ден, в който да опитате традиционна Пеглана колбасица и още куп цвърчащи сочни вкусотии на скара.
Пътьом ще имате възможност да разгледате и Пирот, а междувременно ще разберете от къде идва името на фестивала.
Замириса ли Ви вече на сочни плескавици и дюлева ракия?
Офертата включва:
- еднодневна екскурзия за фестивала на сръбската скара Пеглана Колбасица
- транспорт с лицензиран превозвач; екскурзоводско обслужване, пешеходна разходка в Пирот
Доплащания:
- разходи от личен характер
- медицинска застраховка - 2лв
- входните такси на посещаваните обекти – 400 динара /заплаща се в офиса на агенцията/.
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- Дата на провеждане на екскурзията: 24.01.2015гг. Тръгване от София, пл."Ал. Невски" в 07.00 ч.
- Ваучерът е валиден до 20.01.2015г за сключване на договор в агенцията
- След закупуване на ваучера е необходимо да се сключи договор в офиса на Еко Тур Къмпани или по е-мейл: office@eko-tour.com след изпращане на номерата на ваучера
- Всеки може да закупи неограничен брой ваучери
- В "Повече за сделката" може да видите допълнителна информация
- От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от този сайт
- В случай не неосъществяване на екскурзията сумите ще бъдат възстановени
- Срок за уведомление при неосъществяване - 4 дни преди дата на заминаване
- За повече информация тел. 0882 414 070
- Всички общи условия на Травел Дийлс ООД
Програма на пътуването:
Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл.‘‘Ал. Невски“по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса “Peglana kobasica“. Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо . Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланата кобасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пеглана колбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно с бутилка от където идва и името “Peglana kobasica”, а именно гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят “Peglana kobasica”, домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия.
В 17:00 ч. отпътуване за София.
Необходими документи:
- за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт
- за лица под 14 год. - валиден задграничен паспорт
Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане.
Туроператор “Еко Тур Къмпани” ООДе застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗК Лев Инс АД със застрахователна полица № 21320001/0023741 / 19.03.2013 г. Лиценз за туроператор РК-01-7054/ 26.02.2013г.
* * *
Важно! От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от този сайт Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява.
Подобни оферти
- Градове (332)
-
Великден в Етно село Срна с 2 нощ., закуска, обяд, вечеря, напитки, транспорт
Източна Сърбия, Пирот
351.00 лв. -
Великден в Ниш: 2 нощ., закуски, специална вечеря, транспорт
Източна Сърбия, Ниш
255.90 лв.
Описание:
Ако все още не сте посещавали град Пирот, 24ти януари е един подходящ ден, в който да опитате традиционна Пеглана колбасица и още куп цвърчащи сочни вкусотии на скара.
Пътьом ще имате възможност да разгледате и Пирот, а междувременно ще разберете от къде идва името на фестивала.
Замириса ли Ви вече на сочни плескавици и дюлева ракия?
Офертата включва:
- • еднодневна екскурзия за фестивала на сръбската скара Пеглана Колбасица
- • транспорт с лицензиран превозвач; екскурзоводско обслужване, пешеходна разходка в Пирот
Доплащания:
- • разходи от личен характер
- • медицинска застраховка - 2лв
- • входните такси на посещаваните обекти – 400 динара /заплаща се в офиса на агенцията/.
УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:
- • Дата на провеждане на екскурзията: 24.01.2015гг. Тръгване от София, пл."Ал. Невски" в 07.00 ч.
- • Ваучерът е валиден до 20.01.2015г за сключване на договор в агенцията
- • След закупуване на ваучера е необходимо да се сключи договор в офиса на Еко Тур Къмпани или по е-мейл: office@eko-tour.com след изпращане на номерата на ваучера
- • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери
- • В "Повече за сделката" може да видите допълнителна информация
- • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от този сайт
- • В случай не неосъществяване на екскурзията сумите ще бъдат възстановени
- • Срок за уведомление при неосъществяване - 4 дни преди дата на заминаване
- • За повече информация тел. 0882 414 070
- • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД
Програма на пътуването:
Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл.‘‘Ал. Невски“по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса “Peglana kobasica“. Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо . Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланата кобасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пеглана колбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно с бутилка от където идва и името “Peglana kobasica”, а именно гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят “Peglana kobasica”, домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия.
В 17:00 ч. отпътуване за София.
Необходими документи:
- за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт
- за лица под 14 год. - валиден задграничен паспорт
Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане.
Туроператор “Еко Тур Къмпани” ООДе застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗК Лев Инс АД със застрахователна полица № 21320001/0023741 / 19.03.2013 г. Лиценз за туроператор РК-01-7054/ 26.02.2013г.
* * *
Важно! От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от този сайт Неизползван в срок ваучер се счита за НЕВАЛИДЕН и сумата по него не се възстановява.
За Еко Тур Къмпани:
- Еко Тур Къмпани
- гр. София, ул. Хан Аспарух 48
- от 10:00 - 18:00ч (Понеделник - Петък)
-
- 82 ОЦЕНКИ
- 0 активни оферти
- 1708 продадени ваучери
Подобни оферти
- Градове 332
-
Великден в Етно село Срна с 2 нощ., закуска, обяд, вечеря, напитки, транспорт
Източна Сърбия, Пирот
351.00 лв. -
Великден в Ниш: 2 нощ., закуски, специална вечеря, транспорт
Източна Сърбия, Ниш
255.90 лв.