Малък Градски Театър "Зад канала"

 • 4.60
 • оценка от 466 закупили
 • с Дийлс.БГ от 11.2012 г.
 • 9825 закупили техни оферти
 • 202949 преглеждания на профила

Информация за Малък Градски Театър "Зад канала":

 • Фирма МГТ "Зад канала"
 • София, бул. Мадрид 1
 • mgt@abv.bg
 • 02/ 944 24 48

Описание на Малък Градски Театър "Зад канала":

В столичния театрален афиш от октомври 1990 година е отбелязано ново присъствие - Малък градски театър „Зад канала“. В него са вторачени погледи, изпълнени с различни чувства. Месеци преди това, част от състава на Театър „София“, заедно с режисьора Борислав Чакринов, публично заявяват волята си да заживеят като нова трупа.  Това е време на повсеместни „буря и устрем“. На преливащата  от събития и емоции обществена сцена, обаче подобно явление отеква неочаквано силно. Все още признатите адреси на театри са посочените  официално от държавата „отгоре и отдавна“.

Създаването на Малък градски театър „Зад канала“ е колкото реално, толкова и символично прекосяване на мост. От театрали, които искат да се разтоварят от инерцията, от „масовото живеене” под отесняла стряха.

Малък градски театър „Зад канала” се субсидира от Столична община и вече години наред е любимо място за почитателите на театралното изкуство. Той привлича с неудържима сила градската особа, която има изконна потребност към силно разтърсващи усещания, към това одухотворено пространство, изпълнено с неподправен актьорски талант.

Перфектният баланс, който са намерили режисьори, драматурзи, сценографи и композитори на МГТ „Зад канала” помежду си, ще Ви въвлече в един емоционално наситен свят и неизбежно ще се потопите в бурните води на морето от емоции. То залива сцената, залата, столицата, света ни днес, какъвто всеки ден го гледаме, без да го виждаме.

Актьорският състав на Малък градски театър „Зад канала” е една изпъстрена гама от образи, своеобразно артистични, светли, цветни, различни, но това, което ги обединява и събира на една сцена, въпреки многото им различия, е тяхната вечна голяма Любов – актьорството. Те изграждат своите образи с невероятна лекота и свобода, благодарение на необятната душевност, побрана във всеки един от тях. Когато всичко това е подплатено с истински професионализъм, крайният резултат за потребителя, готовият продукт е спектакъл, който ще събуди умовете и ще разтърси сетивата с връхлитащата силата на истинско стихийно творчество. Емпатията на изживяването е заразна!

В творческия състав на МГТ „Зад канала” са:
Бина Харалампиева – Директор, Режисьор
Юрий Дачев – Драматург
Петя Стойкова – Сценограф
Асен Аврамов – Композитор

Актьори: Албена Михова, Александър Кадиев, Анастасия Лютова, Бойко Кръстанов, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Владимир Пенев, Георги Кацарски, Герасим Георгиев – Геро, Евгени Будинов, Емил Котев, Жени Александрова – Лечева, Иван Петрушинов, Илка Зафирова, Ирини Жамбонас, Каталин Старейшинска, Луиза Григорова – Макариев, Мак Маринов, Малин Кръстев, Никола Мутафов, Пенко Господинов, Петър Калчев, Светлана Янчева, Симеон Бончев, Стела Ганчева, Стоян Младенов, Таня Пашанкова, Филип Аврамов, Христина Караиванова, Христо Мутафчиев, Христо Пъдев

МНЕНИЯ НА КЛИЕНТИ, ВЪЗПОЛЗВАЛИ СЕ ОТ ОФЕРТИТЕ

 • 1
  Анонимен от 15.11.2021 г. 09:17

  Спектакълът "Поп-фолк хроники" изцяло отговаря на заглавието. Актьорите играят с удоволствие, пеят и искрено се забавляват, което се предава и на публиката. Дори и да не си почитател на този жанр музика забавлението е сигурно. Препоръчвам.

 • 2
  Надежда Антонова от 21.04.2021 г. 22:50

  Не е въведен коментар.

 • 1
  Кристиян Григоров от 20.04.2021 г. 10:51

  Подлъгани от многото положителни коментари тук решихме да посетим постановката, но останахме силно разочаровани. Посредствена и скучновата. Хумор липсваше, но пък за сметка на това имаше доста крещене и истерия. Не се забавлявахме, дори се натоварихме.Ако търсите комедия, съветвам ви да не си губите времето тук. Версията на Пламен Панев Методът Грьонхолм е далеч по-сполучлива и забавна.

 • 1
  З. Будинова от 13.03.2021 г. 16:05

  Кой се бои от Вирджиния Улф беше страхотна постановка! Драма, комедия, умисъл. Страхотна игра на актьорите особено на Малин Кръстев и Ирини! Препоръчвам я горещо!

 • 2
  Илияна Стефанова от 12.02.2021 г. 09:11

  Не е въведен коментар.

 • 1
  Ралица Георгиева от 12.02.2021 г. 08:34

  Не е въведен коментар.

 • 1
  Кристиян от 20.11.2020 г. 10:44

  Въпреки блестящата актьорска игра на Герасим Георгиев - Геро и Малин Кръстев и сполучливите им импровизации, самата постановка е леко скучновата. Имаше своите проблясъци и моменти на смях, но и те не са достатъчни, за да променят разочарованието от пиесата.

 • 1
  Тина Коилова от 17.02.2020 г. 02:06

  Театърът е храм за душата! А "Пияните" в лицето на Геро, Анастасия Лютова и куп още прекрасни актьори определено разкриват душите на героите си, защото когато героят е пийнал споделя от сърце. Гледайте тази постановка, посланията са силни, има и замисъл след като излезеш от салона, има и смях и много споделяне. Препоръчвам!