Активни оферти на Дениз Травел (1/)

Екскурзия за Кръстовден до Кръстова гора - Транспорт, водач и посещение на Бачковския манастир, от Дениз Травел!

УСЛОВИЯ

Описание:

В сърцето на Родопите е сгушено място, където според легендите е скрит кръстът, на който е бил разпнат Исус Христос.
Реликвата е била в манастира "Света Троица" до XVII век, когато той е разрушен от турците. Монасите успели да скрият Божия кръст (или частици от него) в една от близките пещери. Той обаче не е открит и до днес.

Според легендата Кръстова гора е мястото, където Господ слиза на земята при хората. Това става веднъж годишно, през нощта на 13 срещу 14 септември, когато православната църква отбелязва Кръстовден. Всички предания и легенди сочат, че мястото е един от енергийните центрове на България.

Посещението на това мистично място ще Ви донесе спокойствие, смирение и отърсване от ежедневния стрес.
Посетете Кръстова гора тази година със съдействието на Дениз Травел!


Офертата включва:

 • Транспорт с автобус / микробус (според броя на туристите)
 • Екскурзоводско обслужване
 • Посещение на Бачковсия манастир

Доплащания:

 • Медицинска застраховка злополука – 1 лв.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дата на екскурзия: 13.09. - 14.09.2016г.
 • Ваучерът е валиден до 10.09.2016г. за подписване на договор с агенцията
 • Необходимо е до 3 дни след закупуване на ваучер да подпишете договор в офиса на агенцията на адрес София, ул. Петър Парчевич 21 или по имейл: deniz_travel@abv.bg
 • Необходимо е да представите разпечатан ваучер
 • От актуалната промоция може да се възползвате само с ваучер от Deals.bg
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД

Програма на екскурзията:

Първи ден:
Отпътуване в 07.00 часа от паркинга на Александър Невски. Пътуване по живописното поречие на р.Чая. Почивка на Юговското ханче. На 6 км от с. Борово и на 45 км от Асеновград, след красиви букови възвишения на Средните Родопи на 1545 м надморска височина се намира местността Градище, по-известна като Кръстова гора (име, дадено й заради формата на кръст, която има). Пристигане на Кръстова гора.

Посещение на църквата „Покров на Света Богородица”. „Св.Троица” – Символ на Кръстов връх е чудотворният Христов кръст, използван в миналото в почти всички ритуали на местното население – при освещавания, за целебни цели, по време на погребални церемонии, за благославяне. Според преданието част от него се намирала на мястото на днешния манастир “Света троица” или т. нар. Троицки манастир и другите параклиси, Кръста и двете чудотворни изворчета. За вечеря можете да си носите храна - там няма много възможности за хранене.

В 00:00 ч започва тържествената празнична литургия за Кръстовден - празника на манастира, която продължава до 03:00 ч. Следва време за почивка и сън сред природата в района на манастира или в автобуса.

Втори ден: Закуска в столовата към манастира със собствена храна. Отпътуване от Кръстова гора за Бачковси манастир. Пристигане, посещение на манастира с чудотворната икона на Св. Богородица. Отпътуване за София

Агенцията си запазва правото да прави промени в последователността на изпълнение на програмата!

Внимание! На Кръстова гора няма заведения за хранене и хотели, не се продават цигари. Предлагат се дребни сладки, лакомства, кафе.

Да се носят подходящи обувки и топли дрехи за планина, дъждобран, лекарства, да се носи храна. Автобуса пътува, до където бъде допуснат след това се предвижваме пеша.

****

Дениз Травел притежава Удостоверение за регистрация за туроператор и туристически агент № 05626/ 17.04.2006, Номер на задължителната застраховка по чл.42 от Закона за Туризма 7500160000279/08.07.2016, при застраховател ЗАД „Групама Застраховане“ ЕАД

****

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 • 1
  Георги Иванов от 14.10.2016 г. 11:05

  Не е въведен коментар.

Топ цена 30.00 лв.

За Дениз Травел:

 • Дениз Травел
 • гр. София, ул. Петър Парчевич 21
 • 2 865 12 77; 2 471 50 25; 0897 44 71 94
 • Работно време Пн - Пт: 10.00 – 17.30 часа

Подобни оферти