Активни оферти на Глобул Турс (1/)

Празник на пролетта на 19.03.16 в Кюстендил - посетете с еднодневна екскурзия с транспорт и водач от Глобул Турс!

УСЛОВИЯ

Описание:

Страхотно предложение от Глобул Турс! Еднодневно приключение в прекрасните кътчета на България!


Офертата включва:

 • Срещу един ваучер за един човек получавате:
 • Транспорт с лицензиран автобус.
 • Водач по време на пътуването.

Доплащания:

 • Входни такси на посещаваните обекти.
 • Лични разходи.

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дата на екскурзията: 19.03.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 18.03.2016 г. за подписване на договор в агенцията.
 • Преди закупуване на ваучер е необходимо да направите запитване за наличните свободни места.
 • Необходимо е сключване на договор веднага след закупуване на ваучера в офиса на Глобул Турс, по факс или е-mail: reservation.globul@abv.bg.
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашия ваучер при подписване на договор в агенцията.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си или за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички общи условия на Травел Дийлс ООД.

ПРОГРАМА 
Отпътуване от София в 7:30 ч. от пл. Ал. Невски - София. Пристигане в парк Хисарлъка, разгледаждане на останките от късноантичната и средновековна крепост Хисарлъка. Изградена в древността (ІV-V в.), крепостта е била поправяна през VІ в. и е оцеляла до ХV в., когато е разрушена от нахлуването на османските войски. Пристигане в Кюстендил и посещение на тържествата по повод празника “Кюстендилска пролет“.

От 1966 г. празникът се провежда по специално написан сценарий със следните постоянни елементи: кокнкурс за избор на девойка “Кюстендилска пролет“ с две подгласнички; приемане и предаване на символите на града, представящи богатството на Кюстендил: плодове (пресъздаващи плодородието), вода (поставена в античен съд) и пита. Момичетата символизират нежната стъпка, с която пролетта идва, символизират младостта и новата надежда, подобно на трите нимфи – Харитите (богини на плодородието) от древните оброчни плочки, намерени под Хисарлъка. Това е първият в страната конкурс за най-красиво момиче. По традиция, победителката става символ не само на празника, но и на топлотата и вярата в по-добри и хубави дни. Други елементи на празника са карнавално шествие, тържества на Хисарлъка, културни, спортни и други изяви.

Всяка година, независимо от атмосферните условия, кюстендилци и гостите на града се събират на площад “Велбъжд”, а след това и на Хисарлъка. Там пристига избраната девойка с подгласничките й, поздравяват ги с настъпващата пролет, изнася се концерт, празникът завършва с всеобщо веселие. Всички изяви се обединяват в една културна програма, която продължава няколко дни и има свой акцент всяка отделна година. Отпътуване за София и пристигане на пл. Ал. Невски.

*****
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.

Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.

*****

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора"  по чл. 97, ал.1 от Закона за турзма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100000845.

*****

ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

Топ цена 25.00 лв.

За Глобул Турс:

 • Глобул Турс
 • гр. София 1000ул." Екзарх Йосиф" 29
 • Teл: 02 981 13 83
 • всеки ден 10:30 - 17:30ч

Подобни оферти