Еднодневна разходка до пещера Снежанка, Плиоценски парк Дорково, крепост Цепина: транспорт и екскурзовод от Елея Тур!

УСЛОВИЯ

Описание:

Докоснете се до магията на едни от най-древните места на Балканите!

Само сега благодарение на Елея Тур!


Офертата включва:

 • Ваучерът е за един човек и включва:
 • Транспорт, посещение на пещера Снежанка, Плиоценски парк Дорково и крепост Цепина.
 • Екскурзоводско обслужване по маршрутал
 • Туристическа застраховка.

Доплащания:

 • Входна такса за посещаваните обекти и разходи от личен характер.
 • Входни такси на посещаваните обекти: Пещера Снежанка – 4 лв. Плиоценски парк Дорково – 5 лв. възрастни; 3 лв. деца и ученици.
 • Цените на входните такси са ориентировъчни. Възможно е на място цената на входната такса да бъде различна!

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

 • Дати на екскурзията: 10.04.2016 г.; 23.05.2016 г.
 • Ваучерът е валиден до 08.04.2016 г. за сключване на договор с агенцията, но не по-късно от 5 дни преди избраната дата на отпътуване.
 • Преди да закупите ваучер е необходимо да се обадите в агенцията, за да проверите наличните свободни места.
 • Необходимо е до 2 дни след закупуване на ваучера, да се свържете с агенция Елея Тур, за да подпишете договор за екскурзията.
 • Необходимо е да представите разпечатан Вашия ваучер при подписване на договора.
 • Всеки може да закупи неограничен брой ваучери за себе си и за подарък.
 • От актуалната промоция може да се възползвате само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg.
 • Всички условия на Травел Deals.bg.

ПРОГРАМА:
Отпътуване от площад "Александър Невски" в 07:30 ч. Пристигане при пещера Лепеница около 10.00 часа.
Посещение на пещера Снежанка: Пещера Снежанка е една от най-красивите пещери в България. Наричана е още „Перлата на Родопите” и е включена в списъка на 100-те национални туристически обекта. В своите само 145 метра дължина тя е събрала всички форми на пещерни образувания. Намерените в нея артефакти сочат, че около 600 г.пр.н.е. е била обитавана от древните траки. По-късно е забравена, за да бъде открита отново през 1961 година от туристи. Пещерата е сравнително малка, но изключително богата на естествените пещерни украси – сталактити, сталагмити, синтрови езера и драперии. Пещерата се състои от няколко красиви зали: „Залата на виметата“, „Голямата зала“, „Музикалната зала“, които са свързани със Срутището, над което минава мост. Във „Вълшебната зала“, последната, достъпна за посетители, се намира фигурата, оприличавана на приказната героиня Снежанка, дала името на пещерата.
Биоразнообразието на територията на пещерата включва интересни представители на троглобионтите - отлично адаптирани към подземен живот организми. В пещерата живеят 4 вида прилепи - Голям подковонос (Rhinolophus ferrumequinum), Малък подковонос (Rhinolophus hipposideros), Трицветен нощник (Myotis emarginatus) и Голям нощник (Myotis myotis). Част от тях могат да се видят в осветените части, достъпни за туристи. Безпокойството им не е желателно.
Посещение на Плиоценски парк Дорково: Плиоценски парк Дорково представя находки от плиоцена, открити в палеонтологичното находище в местността „Елин кладенец“ около село Дорково. Находището е най-голямото познато на палеонтолозите струпване на кости от над 30 вида животни на едно място. Открити са над 600 кости на 15 m2 площ. Това е най-голямото палеонтологично находище на Балканите и втората най-значима експозиция в Европа. Чрез него се маркира началото на плиоценската геоложка епоха в Източна Европа. 
Посещение на крепост Цепина: Крепост Цепина е средновековна крепост намираща се на няколко километра северозападно от родопското село Дорково и разположена на 1136 м н.в. Крепостта влиза в пределите на българската държава в средата на 9 век. Завладяна е от Византийската империя през 11 век, но е освободена при управлението на цар Калоян. Когато Калоян назначава племенника си Алексий Слав за управител в Родопите, Цепина става седалище на владенията на деспота. След убийството на царя през 1207 г., деспот Алексий Слав се обявява за независим и Цепина се превръща в негова престолнина. Крепостта е била внушителна, външните ѝ крепостни стени обхващали площ от 25 дка, а в най-високата ѝ част е бил изграден средновековен замък. В периода 1246-1254 г. Цепина е владение на никейския император Йоан Дука Ватаци, но Михаил II Асен успява да си я възвърне. През 1373 г. твърдината е завладяна от османските нашественици. Отпътуване за София. Пристигане на площад "Александър Невски" вечерта.

 

 

****

Забележки:
Екскурзията се провежда при минимум 40 записани. Срок за уведомяване за недостигнат минимум, 2 дни преди датата на отпътуване.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

 

Необходими документи: лична карта.

****

Туроператор Елея Тур ЕООД с Удостоверение за регистрация РКК-01-7281 е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания  Алианц България, с номер на задължителната застраховка по чл.42 от Закона за Туризма 13160143210000006 от 19.06.2014 до 18.06.2015г. Адрес на застрахователя София бул. Княз Дондуков 59 п. код 1504.
 
****

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Диийлс.бг. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 

 

Топ цена 35.00 лв.

За Елея Тур:

 • Елея Тур
 • София, бул."Васил Левски" 99,вх.В,ап.31
 • 02/821 03 20 0887 827 809 0879 330 773
 • Няма фиксирано работно време...

Подобни оферти